0

آشنایی با دستگاه تصفیه هوا و اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز
بازدید 316

بدلیل آلودگی هوا و بالا بودن مونو اکسید کربن در شهرهای بزرگ و پرجمعیت و صنعتی استفاده از دستگاه تصفیه هوا بسیار حائز اهمیت است. این دستگاه می تواند با ایجاد یون منفی محیطی کوهستانی برای شما ایجاد کند. برای مثال از اینکه آدمی در کوهستان و کنار دریا احساس نشاط و شادی می کند بدلیل بالا بودن یون منفی است در کوهستان ها ۱۰ هزار و در جنگل ۴ هزار یون منفی در هر متر مکعب وجود دارد. در حالی که در شهرهای بزرگ و صنعتی و آلوده به یک صدم آن می رسد.
این وسیله بخصوص در کودکانی که از راه دهان تنفس می کنند و بیماران قلبی و تنفسی حائز اهمیت است. این دستگاه هوای آلوده محیط را به کمک فن می مکد. از فیلترهای مخصوص عبور داده و پس از گذراندن از لامپ یووی و مولد یون منفی هوایی پر از اکسیژن و یون منفی عرضه می دارد.

بهترین دستگاه های تصفیه هوا باید دارای مشخصات ارائه شده زیر باشند.

۱- پیش فیلتر جهت جذب ذرات و پرز
۲- فیلتر پلاسما جهت الکتریکی دوده هوا
٣- فیلتر کربن جهت جذب بو و گازهای سمی
۴- فیلتر TIO2جهت جذب گازهای آلی و فرار
۵- لامپ یووی جهت از بین بردن ویروسها
یون منفی جهت تلطیف هوا و افزایش اکسیژن و حذف یون مثبت می باشد.

اکسیژن ساز پرتابل

این دستگاه هوای موجود را به صورت اکسیژن خالص تهیه و به مریض می رساند. معمولا پس از هر شش ساعت کار به مدت نیم ساعت خاموش باشد این دستگاه دارای فیلتر مخصوص بوده که هر چند ماه یک بار باید تعویض گردد. ولومی جهت تنظیم مقدار اکسیژن دارد. معمولا جهت بیماران قلبی، ریوی و کسانی که دارای ناراحتی های تنفسی هستند مورد استفاده قرار می گیرد دارای مخزن آبی است که اکسیژن پس از عبور از داخل آن، قابل تنفس است. مخزن هوایی که تنفس می کنیم شامل ۲۱٪ اکسیژن، ۷۸% ازت و ۱٪ گازهای دیگر می باشد.

محصول پیشنهادی ندامد: کپسول اکسیژن 10 لیتری

این دستگاه با داشتن غربال مولکولی (molecularseive) گاز اکسیژن را از سایر گازها جدا و در اختیار بیمار قرار می دهد کل این روش به صورت فیزیکی بوده و هیچ گونه فعل و انفعال شیمیایی انجام نمی شود. امروزه در بیشتر بیمارستان ها و درمانگاه ها از سیستم اکسیژن مرکزی استفاده می شود که شامل دستگاه های بزرگ برای تهیه اکسیژن هستند و به داخل بخش منتقل می شود و از حمل و نقل کپسول در بخش خودداری می گردد. علاوه برآن هر هنگام که نیاز باشد اکسیژن در لوله ها جاریست.
در جاهایی که هنوز از اکسیژن سازهای بزرگ استفاده نمی شود به وسیله اتصال چندین کپسول ۴۰ لیتری به یکدیگر اقدام به ایجاد اکسیژن مرکزی می نمایند. در بیمارستان های بزرگ معمولا چند دستگاه اکسیژن ساز بزرگ به هم متصل و از طریق سیستم مرکزی به تمام بخش ها و اتاق عمل ها منتقل می شود.

برگرفته از کتاب: آشنایی با دستگاه های پزشکی
نویسنده: محمد سرشار

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید