یکی از مشکلات در افراد مسن و نوزادان پیدا کردن رگ جهت انجام اعمال پزشکی می باشد، به خصوص تزریق خون و خون گیری و زدن آنژیوکت برای نوزادان بسیار مشکل است و رگ یاب در این زمینه می تواند کمک بسیار خوبی برای پرستار باشد.
نور پرتوان دستگاه رگ یاب سبب می شود، بافت های بدن که حاوی مایع هایی نظیر آب هستند در برابر نور شفاف جلوه کنند. توان بالای نور سبب می شود تا فوتون های نوری به داخل بافت نفوذ کرده و از طرف دیگر بافت خارج شوند.
این نور کاملا بی ضرر بوده و هیچ عوارض جانبی ندارد، این دستگاه می توان رگ مناسب را پیدا نموده و به راحتی خون گیری و نمونه گیری به درستی انجام گیرد و تزریق نمود.
روش استفاده
جهت استفاده کردن از رگ یاب آن را روی پوست مورد نظر قرار داده و از داخل ناحیه V شکل سر آن می توان رگ ها را ملاحظه نمود. دستگاه رگ یاب به خصوص در نوزادان و اطفال و افراد بسیار چاق که چربی زیر پوست دارند، نقش بسیار مهمی ایفا می کند، رگ یاب مخصوص نوزادان تا عمق ۴ میلی متری قدرت نفوذ دارد.
بعضی از رگ یاب ها جنرال می باشند و قدرت نفوذ تا عمق ۶ میلی متری را دارند، رگ یاب جنرال مناسب رده های سنی مختلف است و می توان در آمبولانسها، مطب پزشکان و منزل استفاده کرد.
قویترین و پرعمق ترین رگ یاب مدل کلرادو می باشد که تا عمق ۱۲ میلی متری نفوذ می کنند. رگ یاب کلرادو محصول آمریکاست که مناسب برای نوزادان نارس، نوزادان و اطفال قابل استفاده است. دستگاه های رگ یاب با باتری کار می کنند و حد اکثر توان استفاده از باتری ۱۰ ساعت می باشد. خیره شدن به نور دستگاه سبب آزردگی چشم می شود.
چنانچه محیط دارای نور کمتری باشد دید بهتری نسبت به یافته های رگ یاب است. برای استفاده از باتری حتما باتری آلکالاین مورد استفاده قرار گیرد.
دستگاه رگ یاب بسیار سبک و قابل حمل و دارای یک صفحه LED با نور قرمز می باشد و بیشتر در بخشهای NICU و آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت توانستند بر اساس دوربین های دید در شب رشته ای از امواج فرو سرخ را که طیفی از امواج الکترو مغناطیس است، رگ یاب ایرانی را طراحی و تولید نمایند که به اعتقاد این پژوهشگران دستگاه فوق قابل تنظیم برای همه سنین می باشد.
برگرفته از کتاب: آشنایی با دستگاه های پزشکی
نویسنده: محمد سرشار
نظرات کاربران