از این دستگاه برای اندازه گیری حجم و ظرفیت ریه استفاده می شود، کاربرد دستگاه اسپیرومتری SPIROMETRY برای تشخیص آسم برونشیت مزمن، نابهنجاری های قفسه سینه و بافت های ریوی می باشد. استفاده از اسپیرومتری یک پیش زمینه خوب برای شناخت بیماری های ریوی است. با دستگاه اسپیرومتری می توان حجم ریوی استاتیک را اندازه گیری کرد. حجم فوق مقدار هوایی است که بیمار قادر است آن را به درون ریه، داخل و خارج کند. از این دستگاه می توان سرعت خروج گازها را از ریه اندازه گیری کرد. می توان در معاینات قبل از استخدام برای قابلیت فرد و تشخیص زودرس بیماری ریوی، درمان و جلوگیری از بیماری مزمن ریوی استفاده کرد.
دستگاه اسپیرومتری بیمارستانی دارای صفحه نمایشگر و یک لوله رابط که دستگاه وصل شده و دارای دهانی قابل تعویض و یک بار مصرف است که فرد می تواند با دمیدن در آن مقدار حجم ریه را اندازه گیری کند. عمل انجام شده توسط اسپیرومتر را اسپیرومتری و برگه دستگاه شاخص که نمودار در آن ثبت شده را اسپیروگرام می گویند.
اسپیرومتری به دو روش حجم سنجی و فلومتری صورت می گیرد. عواملی که در نتیجه آزمایشات اسپیرومتری اثر دارند عبارتند از سرماخوردگی، آنفولانزا (عفونت تنفسی شدید) عفونت گوش و کشیدن سیگار می باشد.
برگرفته از کتاب: آشنایی با دستگاه های پزشکی
نویسنده: محمد سرشار
نویسنده: محمد سرشار
نظرات کاربران