0

انواع نوارهای پزشکی(سونوگرافی،تست ورزش،ECG ،اسپیرومتری)

نوار تست ورزش
بازدید 172

نوار سونوگرافی: نواری حساس به عرض ۱۱۰سانتی متر جهت سونوگرافی به کار می رود و به چند صورت به بازار عرضه می شود. یا به صورت رول های سیاه و سفید یا رنگی عرضه می شود یا به صورت کتابچه ای و کارتریج دار مصرف می شود بنا بر سلیقه پزشک و نوع دستگاه نوار انتخاب می شود و طول آن ۲۰ متر می باشد. معروف ترین مارک های موجود در ایران سونی، هانسول، دوریکو می باشد.

نوار الکتروکاردیوگرافی و الکتروشوک: به صورت رولی یا کتابچه ای تولید می شود. بنا بر سیستم هر دستگاه و نوع کاربری آن نوع نوار و اندازه آن انتخاب می شود. اکثردستگاه های الکتروکاردیوگرافی تک کانال دارای نوارهای ۵۰*۳۰ می باشد (۳۰ متر طول و ۵۰ سانتی متر عرض). دستگاه های ۳، ۶ و ۱۲ کاناله از نوارهای الکترو با عرض بیشتر استفاده می کنند. معروف ترین نوار الكترو در سایزهای ۵۰*۳۰ و ۵۸ *۳۰ و ۶۰*۳۰ و ۶۳ * ۳۰و ۱۱۰ *۳۰ و… می باشد. نوعی از دستگاه های الکترو دارای نوارهای کتابچه ای است در سایزهای ۵ لاو ۹لاو ۹۹ و… جنس نوار از کاغذ حساس بوده و شطرنجی می باشد. نوارهای معمولی به رنگ قرمز وصورتی و نوار دستگاه الکتروکاردیوگرافی داوینسا به رنگ آبی می باشد.

بعضی از نوارها دارای سنسور یا مار کر دار هستند. نوارهای حساس بدون خط مار کردار جهت رفراکتومتر می باشد. نوارهای رولی در ۲۰ و ۲۵ و ۳۰ متر تولید میگردد. معمول آن ۳۰ متر است. نوارهای کتابچه ای یا از یک طرف و یا در دو طرف دارای مارکر می باشند.

نوار NST: نوار مخصوص دستگاه فتال مانیتورینگ که در سایزهای مختلف وجود دارد.

نوار انسفالوگرافی: جهت گرفتن نوار مغز به کار می رود.

نوار تست ورزش: جهت بررسی قلب در حین ورزش کاغذهای حساس پزشکی ثبت نوسانات قلبی را عهده دار می باشد. معمولا به صورت کتابچه ای است ولی بعضی ازدستگاه ها دارای نوار رولی نیز می باشند و بنا بر نوع دستگاه اندازه و شکل نوار انتخاب می شود. کلیه کاغذهایی که در پزشکی و چشم پزشکی، تحقیقاتی، ورزشی، مغزی وآزمایشگاهی، شوک NST و (Medical Paper) مورد استفاده قرار می گیرند باید حساس، شطرنجی یاساده، مار کردار یا بدون مارکر، رول یا کتابچه ای باشند.

نوار اسپیرمتری: کاغذی حساس بدون خط جهت ثبت نوسانات دریافتی دستگاه اسپرومتری می باشد و در سایزهای مختلف تولید می شود. با این روش می توان اطلاعات شخصی بیمار را در پرونده آن برای بررسی آینده بایگانی کرد.

 

برگرفته از کتاب: آشنایی با دستگاه های پزشکی
نویسنده: محمد سرشار

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید